Hakkımızda

İstek ve Görüşleriniz

7 Ocak 2017 Cumartesi

Der Wanderer über dem Nebelmeer ( Bulutların Üzerinde Yolculuk )


Alman romantik ressam Caspar David Friedrich tarafından 1818'de çizilen yağlı boya tablo. Tablo şu anda, Almanya'nın Hamburg kentindeki Kunsthalle Hamburg'da sergilenmektedir.
Ön planda genç bir adam kayalık bir uçurum kenarında, sırtı izleyiciye dönük biçimde dikilmektedir. Koyu yeşil bir palto giymiştir ve sağ elinde bir baston tutar. Saçları rüzgarda dalgalanmakta olan adam, kalın bir sis örtüsüyle kaplı olan göz alıcı manzarayı izlemektedir. Resmin orta bölümünde, adamın üzerinde dikildiğine benzer başka kayalıklar, sisten fışkırır gibi görülmektedir. Sis halkalarının arasındaki bu tepeliklerde ormanlar vardır. Uzakta görülen dağlar, batıdan doğudaki düzlüklere doğru alçalmaktadır. Bunun ötesinde, her yeri kaplayan sis sonsuza doğru uzar, ufukla birleşerek bulutlu gökyüzüne karışır.

Eserin genelinde hakim olan belirsizlik hissi çok ön plandadır. Ancak bu belirsizliklerin içinden çıkan kayalar her zaman bir umut olduğunu ilerde gözüken dağlar ise her zaman ulaşılabilecek büyük ve güzel hedeflerin varlığını simgelediği düşünülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder